http://www.knpresov.sk http://www.modratorysa.sk http://www.knbj.sk http://www.knl.sk http://www.knzm.sk http://www.trencianskanadacia.sk http://www.fondnr.sk http://www.revia.sk http://www.knb.sk
 ČLENOVIA ASOCIÁCIE

Komunitná nadácia Modrá Torysa, Lipany

Komunitná nadácia Zdravé mesto, Banská Bystrica a Zvolen

REVIA - Malokarpatská komunitná nadácia

ARCHÍV NOVINIEK

Tu nájdete všetky naše novinky.

DOTAZNÍK O DAROVANÍ ZO ZÁVETU
V rámci kampane Dobročinný odkaz zhromažďuje Asociácia komunitných nadácií Slovenska informácie a mapuje názory verejnosti na darovanie zo závetu.

AKNS PLÁNOVANIE A ZASADNUTIE V KRÁLIKOCH
Vo štvrtok a piatok 14. a 15. júna 2012 sa uskutočnilo plánovacie stretnutie a zasadnutie AKNS v Králikoch pri Banskej Bystrici.

CELOSLOVENSKÉ STRETNUTIE MLADÝCH FILANTROPOV 2012 V TRENČÍNE
Od 18. do 19. mája 2012 sa v Trenčíne uskutočnilo každoročné celoslovenské stretnutie členov tímov Mladých filantropov, tentoraz pod taktovkou mladých filantropov Trenčianskej nadácie. Na stretnutí sa zúčastnili mladí dobrovoľníci z Prešova, Bardejova, Trenčína, Nitry a z Modry.

DEŇ KOMUNITNÝCH NADÁCIÍ 2012
Pri príležitosti Dňa komunitných nadácií pozvali slovenské komunitné nadácie obyvateľov svojich miest a regiónov na Dni otvorených dverí.

PROJEKTY NA POMOC DEŤOM
Desať projektov zameraných na pomoc deťom podporili RWE Gas Slovensko a Asociácia komunitných nadácii Slovenska. V rámci spoločného grantového programu pomáhajú ťažko chorým deťom a ich rodinám zmierniť následky chorôb a zlepšiť kvalitu ich života. Projekty získali podporu v celkovej výške 17 832 EUR.

KONFERENCIA O DAROVANÍ ZO ZÁVETU
29. novembra sa v Bratislave uskutočnila konferencia o darovaní zo závetu.

GRANTOVÝ PROGRAM NA POMOC DEŤOM
V novembri 2011 sa spoločnosť RWE Gas Slovensko stala novým partnerom AKNS. Traja členovia AKNS, komunitné nadácie v Bardejove, Banskej Bystrici a v Bratislave, otvorili pre celé územie Slovenska grantový program Na pomoc deťom. V programe bude prerozdelených 19 975 EUR.

AKNS NA 2. SLOVENSKO – ČESKEJ KONFERENCII O FUNDRAISINGU
Asociácia komunitných nadácií Slovenska prezentovala kampaň o darovaní zo závetu Dobročinný odkaz na 2. slovensko – českej konferencii o fundraisingu, ktorá sa konala od 12. do 14. októbra 2011 v Bratislave.

AKNS SA PREZENTOVALA NA KONFERENCII AKN ČR V PRAHE
Partnerská organizácia AKNS v Čechách, Asociace komunitních nadací České republiky (AKN ČR) organizovala 9. septembra 2011 v Prahe svoju výročnú konferenciu, tentokrát na tému Podpora občanských iniciativ v místních komunitách.

WWW.ZAVETY.SK - NOVÉ STRÁNKY O DAROVANÍ ZO ZÁVETU
Asociácia komunitných nadácií Slovenska spustila nové web stránky o darovaní zo závetu.

350 000 EUR PRE SLOVENSKÉ KOMUNITY V ROKU 2010
V roku 2010 podporilo osem členských komunitných nadácií, združených v AKNS, 465 rôznorodých projektov vo svojich komunitách sumou takmer 350 000 EUR.

AKNS PLÁNOVANIE A ZASADNUTIE V BARDEJOVE
V stredu a štvrtok 29. a 30. júna 2011 sa uskutočnilo plánovacie stretnutie a zasadnutie AKNS v Bardejove.

CELOSLOVENSKÉ STRETNUTIE MLADÝCH FILANTROPOV V BANSKEJ BYSTRICI
Od 17 do 19. júna 2011 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo každoročné celoslovenské stretnutie členov tímov Mladých filantropov z Bratislavy, Prešova, Trenčína, Banskej Bystrice a z Nitry.

INŠPIRÁCIE A NOVÉ TRENDY PRE NAŠE KOMUNITNÉ NADÁCIE
V poľských Katowiciach sa 30. – 31. 5. 2011 zástupcovia 5 členov AKNS, slovenských komunitných nadácií, zúčastnili na 2. medzinárodnej konferencii Ako oživiť miestnu komunitu? Nové nástroje komunitných nadácií. Konferenciu organizoval V4 Community Foundation Maturity Program

AKNS NA CFC 2011 CONFERENCE: A WORLD OF OPPORTUNITY
Beata Hirt, riaditeľka KNZMBB a Katarína Minárová, koordinátorka AKNS, sa ako členky Transatlantic Community Foundation Network zúčastnili na konferencii kanadských komunitných nadácií.
čítaj ďalej

AKNS ZORGANIZOVALA DRUHÝ OKRÚHLY STÔL PRE ZÁSTUPCOV NADÁCIÍ S NOVÝM SPLNOMOCNENCOM PRE OBČIANSKU SPOLOČNOSŤ
AKNS pozvala zástupcov slovenských nadácií na stretnutie s Filipom Vagačom, novým slovenských Splnomocnencom pre občiansku spoločnosť, ktoré sa konalo 14. apríla 2011 v Pálffyho paláci v Bratislave.

STRETNUTIE AKNS A AKADEMIE ROZWOJU FILANTROPII V POLSCE
16. marca 2011 sa v Trenčíne uskutočnilo pravidelné stretnutie zástupcov AKNS s predstaviteľmi Akademie Rozwoju Filantropie (ARF) z Poľska.

ZASADNUTIE SPRÁVNEJ RADY WINGS V SAO PAULO
Od 20. do 24. februára 2011 sa uskutočnilo zasadnutie Správnej rady WINGS – Worldwide Initiative for Grantmaker Support v Sao Paulo v Brazílii, kde sa organizácia WINGS natrvalo usídlila koncom roka 2010.

FÓRUM DONOROV MÁ NOVÚ RIADITEĽKU
Asociácia komunitných nadácií Slovenska je členom slovenského Fóra donorov. Ľubica Lachká, riaditeľka Nitrianskej komunitnej nadácie a bývalá prezidentka AKNS, zastupuje AKNS vo Výkonnej rade FD.

AKNS MÁ NOVÉHO PREZIDENTA
V zmysle rotačného princípu voľby nového prezidenta AKNS bol na januárovom zasadnutí AKNS na túto funkciu zvolený Jozef Jarina, riaditeľ Komunitnej nadácie Bardejov.

AKNS PLÁNOVANIE A ZASADNUTIE V STRELNÍKOCH
Vo štvrtok a piatok 27. and 28. januára 2011 sa uskutočnilo plánovacie stretnutie a zasadnutie AKNS v Strelníkoch pri Banskej Bystrici.

DOBROČINNÚ AUKCIU TRENČANIA UVÍTALI
Dobročinná aukcia Míľniky Trenčianskej nadácie zaplnila medzeru na imaginárnej mape rôznorodých aktivít Trenčanov.

OKRÚHLY STÔL - DISKUSIA, AKO ZLEPŠIŤ LEGISLATÍVU PRE NEZISKOVÉ ORGANIZÁCIE
V utorok 30. novembra zorganizovala AKNS diskusné stretnutie – okrúhly stôl so zástupcami nadácií, organizácií zaoberajúcich sa filantropiou, legislatívou pre neziskový sektor, či poskytovaním služieb a poradenstva pre tieto organizácie.

WINGSForum 2010
Katarína Minárová, koordinátorka AKNS, sa zúčastnila na WINGSForum 2010, konferencii asociácií a sietí organizácií, ktoré poskytujú granty na verejne prospešné účely.

STRETNUTIE S UNICREDIT FOUNDATION
V stredu 20. októbra prijala AKNS pozvanie na stretnutie s talianskou UniCredit Foundation s cieľom vzájomnej prezentácie aktivít a možností spolupráce.

VÝMENA SKÚSENOSTÍ S THE WINNIPEG FOUNDATION
20. októbra sa členovia AKNS zúčastnili na neformálnom stretnutí s Cathy Auld, manažérkou pre vzťahy s darcami z The Winnipeg Foundation, najstaršej komunitnej nadácie v Kanade.

TRENČIANSKE KORZO S TRENČIANSKOU NADÁCIOU
Trenčianska nadácia zorganizovala 6. júna na Mierovom námestí každoročné Trenčianske Korzo.

SLOVENSKO - ČESKÉ STRETNUTIE KOMUNITNÝCH NADÁCIÍ V TRENČÍNE
V dňoch 2. - 3. septembra 2010 sa v Trenčíne stretli zástupcovia Asociácie komunitných nadácií Slovenska a Asociácie komunitných nadácii Českej republiky.

CENA PRE young4BA
Piate výročie činnosti tímu Mladých filantropov – young4BA pôsobiacich pri Komunitnej nadácii Bratislava ukončilo príjemné decembrové prekvapenie.

ZASADNUTIE AKNS V BANSKEJ BYSTRICI
V piatok 18. júna sa uskutočnilo ďalšie pravidelné zasadnutie členov Asociácie komunitných nadácií Slovenska.

DEŇ KOMUNITNÝCH NADÁCIÍ 2010
Deň komunitných nadácií, 15. máj, si slovenské komunitné nadácie už tradične pripomínajú realizáciou rôznorodých aktivít vo svojich mestách a regiónoch.

CELOSLOVENSKÉ STRETNUTIE MLADÝCH FILANTROPOV
Koncom mája sa Mladí filantropi združení pri slovenských komunitných nadáciách sa stretli na tradičnom celoslovenskom výročnom stretnutí v Banskej Bystrici.

TRÉNING OBHAJOBY ZÁUJMOV NADÁCIÍ S PDCS
Od 21. do 23. apríla 2010 zorganizovala AKNS pre svojich členov tréning občianskej advokácie.

STRATEGICKÉ PLÁNOVANIE AKNS V NEMECKEJ
V piatok a v sobotu 5. a 6. februára 2010 sa uskutočnilo plánovacie stretnutie a zasadnutie AKNS v Nemeckej pri Banskej Bystrici.
čítaj ďalej

KRAJŠIE ŠKOLY V SPOLUPRÁCI S ČSOB, a. s.
V októbri 2009 ČSOB Finančná skupina v spolupráci s Asociáciou komunitných nadácií Slovenska vyhlásila druhý ročník grantového programu Krajšie školy.

AKNS ODOVZDÁVA SKÚSENOSTI JUHOAFRICKÝM KOMUNITNÝM NADÁCIÁM
Od 17. do 19. novembra 2009 sa v Kapskom meste uskutočnil konzultačný tréning – workshop pre SACOFA- South African Community Foundation Association zameraný na oživenie a zefektívnenie celkového fungovania SACOFA.

AKNS JE ZASTÚPENÁ VO WINGS COORDINATING COMMITTEE
Katarína Minárová, koordinátorka AKNS, reprezentuje AKNS vo WINGS Coordinating Committee.

AKNS ZNOVA PODPORENÁ C. S. MOTT FOUNDATION
Asociácia komunitných nadácií Slovenska získala ďalší grant od americkej súkromnej nadácie C. S. Mott Foundation.

NOVINKY

DOTAZNÍK O DAROVANÍ ZO ZÁVETU

AKNS PLÁNOVANIE A ZASADNUTIE V KRÁLIKOCH

CELOSLOVENSKÉ STRETNUTIE MLADÝCH FILANTROPOV 2012 V TRENČÍNE

DEŇ KOMUNITNÝCH NADÁCIÍ 2012

PROJEKTY NA POMOC DEŤOM

KONFERENCIA O DAROVANÍ ZO ZÁVETU
29. novembra sa v Bratislave uskutočnila konferencia o darovaní zo závetu.

GRANTOVÝ PROGRAM NA POMOC DEŤOM

AKNS NA 2. SLOVENSKO – ČESKEJ KONFERENCII O FUNDRAISINGU